Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Mladý liberecký kuchař vyhrál na největší slovenské gastronomické soutěži

pondělí, 12. prosince 2016, 15:15

Velká postava české gastronomie možná vyrůstá v Liberci. Mladý kuchař Jan Žídek totiž po listopadovém úspěchu na Olima Cup 2016 vyhrál zlato na největší slovenské gastronomické soutěži na Slovensku Žilinská gastronomická jeseň v kategorii Junior. Student Střední školy gastronomie a služeb v Liberci roste pod rukama šéfkuchaře Grandhotelu Zlatý Lev Roberta Sklenáře. A právě ten ho na soutěže připravuje.

Žídek ohromil porotu na Slovensku soutěžním pokrmem steaku z jelení svíčkové na omáčce z čerstvých malin s pečenou dýní, kaštany a vlašskými ořechy. Pro studenta druhého ročníku gastronomické školy přitom nejde o první úspěch. Už v listopadu vyhrál v kategorii Kuchař kadet Olima Cup 2016.

„Honza musí zvládnout celou přípravu třech porcí jídla naprosto automaticky, nervozita a publikum vždy podmínky ztěžují, takže tady platí dvojnásob těžko na cvičišti, lehko na bojišti,“ komentoval úspěch svého svěřence Robert Sklenář.

Soutěž Žilinská gastronomická jeseň je největší kuchařskou soutěží na Slovensku, letošní 5. ročník nabídl kromě soutěžního klání také ukázky cukrářské výroby, ochutnávku vín, a představil novinky ze světa gastronomie a aktuálních trendů ve vaření.

Napsal Luboš Vrabec | Foto Clarion Grandhotel Zlatý Lev

O čem píše Drbna.cz

Den s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenkuDen s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenku

Den s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenku

Dnes, 11:23Den jsem strávil s terénními pracovnicemi Helenou a Ilonou ze Společnosti Podané ruce. Nejen u...

(NE)OBYČEJNÍ: Kdybych mohl, oživil bych teplárenský komín, říká známý sprejer DOBS(NE)OBYČEJNÍ: Kdybych mohl, oživil bych teplárenský komín, říká známý sprejer DOBS

(NE)OBYČEJNÍ: Kdybych mohl, oživil bych teplárenský komín, říká známý sprejer DOBS

Dnes, 09:36Jeho malby zná v Budějcích snad každý. Je mu 34 let, ve volném čase sprejuje a dělá truhlařinu....

Češi si začnou vybírat budoucí europoslanceČeši si začnou vybírat budoucí europoslance

Češi si začnou vybírat budoucí europoslance

Dnes, 07:56Češi dnes začnou rozhodovat o tom, kdo je příštích pět let bude zastupovat v Evropském parlamentu....

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o