Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

V hotelu na Ještědu se bude po letech o Štědrém dnu vařit

pondělí, 12. prosince 2016, 11:08

Na Ještědu se bude poprvé po zhruba 25 letech o Štědrém dnu vařit. Šéfkuchař Dominik Veselý připravil letos speciální menu, užijí si ho ale jen hosté, kteří budou v horském hotelu o Vánocích ubytovaní. K dispozici je tam 12 pokojů a jedno apartmá, za pobyt od pátku do neděle včetně snídaní a sobotního poledního a večerního menu host zaplatí 8650 korun respektive 10 tisíc za apartmá. V pátek ještě byly dva pokoje volné.

V menu nebude na Ještědu na Štědrý den chybět bílá klobása, rybí polévka, bramborový salát ani kapr, jako dezert šéfkuchař připraví svou vyhlášenou kakaovou roládu. "Chtěli jsme oslovit hlavně českou klientelu, menu je proto klasika, ale v úpravách ne úplně klasických," řekla Milena Lánská ze spolku Ještěd 73. Hosté podle ní budou mít celý hotel jen sami pro sebe, a k tomu také gastronomický zážitek. "Šéfkuchař bude na přípravu dohlížet a bude hostům k dispozici. Pro veřejnost mimo ubytovaných hostů bude restaurace zavřená," dodala. Pokud se ale zkušební Štědrý den povede, nevyloučila Lánská, že by se příští rok mohla nabídka rozšířit i pro příchozí.

Tradičně otevřená je na Štědrý den například restaurace v libereckém Grandhotelu Zlatý lev. "Pro tuto příležitost připravil šéfkuchař Robert Sklenář, speciální vánoční menu, kde nebude chybět oblíbená česká klasika, tedy rybí polévka s bylinkovými krutony a smažený kapr s bramborovým salátem, ani kulinářské delikatesy, které si na svátečním stole dopřávali i naši předkové, tedy šneky, u nás v podobě předkrmu šnečího ragů s cizrnou v tomatové omáčce s bylinkovým toastem a bramborovým chipsem," řekla mluvčí CPI Hotels Dana Belušová. Restaurace hotelu je podle ní na Štědrý den otevřena nejen pro hotelové hosty. "Získala si oblibu i mezi Liberečany" dodala.

Hlavně v Liberci a sousedním Jablonci nad Nisou má o Štědrém dnu otevřeno řada restaurací, většinou se ale odpoledne nebo v podvečer zavírají, protože Češi stále tráví Štědrý večer raději s rodinou. Ne všechny restaurace také nabízejí speciální vánoční menu. Jedním z mála podniků, které se otevřou večer, je jablonecká restaurace Radnice. Od 20:00 zve na Vánoční večírek, který je určen pro všechny, kdo chtějí jít večer z domu a pochlubit se přátelům vánočními dárky. "Vařit se nebude, bude to jen o nápojích," řekl jeden z tamních číšníků, sám je zvědavý, kolik lidí přijde. Rezervace zatím nemá.

Napsal(a) ČTK | Foto licon.cz

Kam dál?

Užijte si „POHODOVÉ VÁNOCE“ s OC Forum!Užijte si „POHODOVÉ VÁNOCE“ s OC Forum!

Užijte si „POHODOVÉ VÁNOCE“ s OC Forum!

pondělí, 12. prosince 2016, 08:26Pro mnohé z nás je vánoční čas a konec roku tím nejkrásnějším obdobím. Nejen, že hodnotíme jeho...

Silný vítr zastavil odpoledne kabinovou lanovku na Ještěd, hasiči dnes měli plné ruce práceSilný vítr zastavil odpoledne kabinovou lanovku na Ještěd, hasiči dnes měli plné ruce práce

Silný vítr zastavil odpoledne kabinovou lanovku na Ještěd, hasiči dnes měli plné ruce práce

neděle, 11. prosince 2016, 17:16Silný nárazový vítr zastavil dnes odpoledne provoz kabinové lanovky na vrchol Ještědu. Rychlost...

Liberecký kraj připravuje obnovu dalších čtyř alejíLiberecký kraj připravuje obnovu dalších čtyř alejí

Liberecký kraj připravuje obnovu dalších čtyř alejí

neděle, 11. prosince 2016, 14:36Liberecký kraj chystá obnovu čtyř alejí za více než čtyři miliony korun. Už letos Krajská správa...

© 2011 - 2018 TRIMA NEWS, s. r. o