Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Liberec má novou obří jídelnu. V bývalé Deltě ji otevřel pekař Bláha

čtvrtek, 17. března 2016, 18:27

První patro obchodní centra, který dnes nese jméno LBC, se změnilo k nepoznání. Jiří Bláha zrealizoval svůj sen a otevřel největší jídelnu s barem a řeznictvím v centru města.

Je tomu zhruba rok, kdy známý liberecký podnikatel Jiří Bláha koupil poloprázdnou Deltu a světu představil velkorysé plány na její přebudování. Největším lákadlem nového obchodního domu měla být lidová jídelna, která návštěvníkům zažene hlad, ale uspokojí i náročnějšího klienta.

Jeho sny se staly skutečností. Od středy 16. března je první patro obchodního centra LBC zasvěceno dobrému jídlu, pití a do budoucna možná i zábavě. „Je to nová věc, která tady v Liberci chyběla. Zaplnili jsme díru na trhu a chceme lidem nabídnout dvanáct hodin stravování,“ říká majitel Bláha. Ten tak ve své jídelně nabízí už od sedmi hodin ráno snídaně, přes den polední menu, ale i saláty nebo polévky. Ty si můžou návštěvníci dokonce naložit sami ze samoobslužných pultů. Na vše dohlíží šéfkuchař Josef Hofhanzl. „Zaměřujeme se na českou kuchyni a okrajově na italskou. Nabízíme pizzu nebo třeba těstoviny po italsku v provedení originálních Bláhových nudlí,“ říká Hofhanzl a dodává, že do budoucna chystá i sezónní nabídku.

Jídelna ani není jediným zařízením, kde se mohou zákazníci občerstvit. Hned naproti eskalátorům vyrostl bar. Ten na první pohled zaujme nejenom moderním vybavením a obří LED televizí, ale i širokou nabídkou piv z regionálních pivovarů. „Šli jsme opravdu do malých pivovarů, abychom propagovali regionální značky,“ vysvětluje Bláha. Zákazníci tak mohou zahnat žízeň pivem z Vratislavic, Cvikova nebo třeba Frýdlantu. Časem by chtěl Bláha v prostorách baru pouštět sportovní přenosy nebo pořádat kulturní a společenské akce.

Neposledním oddělením je úsek řeznictví. To nejenom prodává masné výrobky s sebou, ale nabízí i možnost konzumace teplých pokrmů, jako je třeba opečená jitrnice nebo teplá sekaná, přímo na místě.

Jídelní zóna je tak první vlaštovkou přestavby bývalé Delty na nové obchodní centrum LBC, jak si ho majitel vysnil. A proč právě LBC? „Těch významů je milión. Tuto zkratku jsme zvolili proto, že jsme všichni Liberečáci, patří to k městu, ale zároveň si pod tím každý dokáže představit něco jiného. Například Liberecké Bláhovo centrum,“ uzavírá Bláha.

Napsal Jan Pešek | Foto Jan Pešek

Kam dál?

Hasiči z Krásné Studánky získali miliony na rekonstrukci zbrojnice a nákup nové technikyHasiči z Krásné Studánky získali miliony na rekonstrukci zbrojnice a nákup nové techniky

Hasiči z Krásné Studánky získali miliony na rekonstrukci zbrojnice a nákup nové techniky

čtvrtek, 17. března 2016, 17:18Dobrovolní hasiči z Krásné Studánky mají důvod k radosti. Po dlouhé přípravě projektu se jim...

V údolí Robečského potoka rozkvetly tisíce bledulíV údolí Robečského potoka rozkvetly tisíce bledulí

V údolí Robečského potoka rozkvetly tisíce bledulí

čtvrtek, 17. března 2016, 14:41V údolí Robečského potoka u Zahrádek na Českolipsku rozkvetly tisíce bledulí jarních. Plný rozkvět...

Promrzlého pejska dostali z koryta Nisy až hasiči. Během pár minut se mohl vrátit k majitelcePromrzlého pejska dostali z koryta Nisy až hasiči. Během pár minut se mohl vrátit k majitelce

Promrzlého pejska dostali z koryta Nisy až hasiči. Během pár minut se mohl vrátit k majitelce

čtvrtek, 17. března 2016, 12:53Práce hasičů, to nejsou jen požáry nebo zásahy u autonehod. Třeba dnes po osmé hodině ranní...

© 2011 - 2018 TRIMA NEWS, s. r. o

Zavřít reklamu

Reklamní sdělení