Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Regionální potravina startuje už posedmé. Hlásit se můžou lokální výrobci v devíti kategoriích

úterý, 23. února 2016, 15:27

Už od úterý 1. března se můžou regionální výrobci potravin hlásit do projektu Regionální potravina, který letos startuje už posedmé. Součástí této kampaně je značka „Regionální potravina.“ Příjem přihlášek končí 25. března. Za účast v soutěži se neplatí žádný poplatek.

Udělování značky „Regionální potravina“ je určeno pro potravinářské nebo zemědělské výrobky od malých a středních potravinářských podniků, tedy firem s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit také fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem podnikání na území Libereckého kraje.

Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky „Regionální potravina“, musí být vyroben v Libereckém kraji, případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně sedmdesát procent. Hlavní surovina musí být ze sta procent tuzemského původu.

Výrobky lze přihlásit do těchto kategorií:

1. Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).

2. Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.), včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv

3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5. Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).

6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)

9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Přihlášku do soutěže pro jednotlivé výrobky adresuje přihlašovatel na adresu: Regionální agrární rada Libereckého kraje, U Nisy 745/6a, 460 02 Liberec 3, případně elektronicky na mail: pachlova@apic.cz

V případě elektronického podání „Žádosti“ mailem, je žadatel povinen předat originál „Žádosti“ podepsaný nejpozději v den předání přihlášených výrobků pro účely hodnocení komisí, tj. do 20.4.2016.

Všechny informace o Regionální potravině najdete zde.

Napsal Michael Daněk | Foto Jiří Langer

Kam dál?

Vytrvalý déšť zvedl hladiny řek, povodňový stupeň už neplatí na žádném místě v krajiVytrvalý déšť zvedl hladiny řek, povodňový stupeň už neplatí na žádném místě v kraji

Vytrvalý déšť zvedl hladiny řek, povodňový stupeň už neplatí na žádném místě v kraji

pondělí, 22. února 2016, 16:57Deštivé počasí zvedlo v noci na pondělí hladiny řek v Libereckém kraji. V Železném Brodě vystoupala...

Tatobitská lípa usiluje o evropský primát, zatím je druháTatobitská lípa usiluje o evropský primát, zatím je druhá

Tatobitská lípa usiluje o evropský primát, zatím je druhá

pondělí, 22. února 2016, 16:06Tisíciletá lípa z Tatobit na Semilsku reprezentuje Českou republiku v soutěži o evropský strom...

Popadané stromy zaměstnaly hasiče v celém Libereckém krajiPopadané stromy zaměstnaly hasiče v celém Libereckém kraji

Popadané stromy zaměstnaly hasiče v celém Libereckém kraji

pondělí, 22. února 2016, 08:36Hasiči mají v Libereckém kraji od včerejška plné ruce práce. Zaměstnávají je především popadané...

© 2011 - 2018 TRIMA NEWS, s. r. o