Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Kde se najíst: Vyšší cenu v Plauditu kompenzuje příjemná obsluha

pondělí, 13. října 2014, 19:20

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Plaudit.

My jsme si volební období zpříjemnili návštěvou poslední restaurace v Liberci, která funguje na základě konceptu. Je to PUOR Plaudit, samozřejmě dodáváme, že další restaurace najdete v Mnichově Hradišti nebo Turnově. Pár dotazů nám na tuto restauraci přišlo, takže tady je.

Ke každému konceptu v Liberci patří pivo. Husa má Staropramen, PUB má Plzeň a Plaudit? Také nenahraditelná tanková Plzeň, lahoda. V tomto objektu dřív sídlila italská restaurace La Fabbrica, dnes po menších či větších úpravách právě Plaudit. Vnitřek je skvělý, stylem přípomíná pivnici, avšak s trochu lepší atmosférou. Dlouhé zrcadlo opticky rozšiřuje místnost, což je další kladný prvek a pokud se nebojíte výšek, můžete se posadit do patra.

V dolní části dominuje krásný bar a celá restaurace určitě stylem neurazí nikoho. Lístek je vyveden velice pěkně a obsahově je ještě zajímavější. Pár předkrmů, dvě polévky, české speciality, italské vaření a dezerty, všeho všudy né tak dlouhé čtení, což kvitujeme, ale stejně bychom ořezali například pizzovou sekci, i když co dát dětem, že ano. Nějaký pivní sortiment zde taky najdeme, určitě sem patří. My volili zase jak jinak než jednoduše a hlavně to, co sem patří. Hráškovou polévku s krutony, která měla fantastickou barvu a propasírovaná byla takřka dokonale. Nebylo v ní tolik smetany, takže nás nezatěžkala tolik a spíše převládala chuť mladého hrášku.

Krutonky jemně na másle, my si rozhodně nestěžovali. Poté jsme vybrali českou sekci, a to ¼ kačenky s žemlovými knedlíky a červeným zelím a také telecí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou a gratinovaným bramborem. Kačka šla krásně od kosti, k tomu výpek a sladké zelí, vražedně dobrá kombinace, Knedlíky nám přišly lehce gumovějšího ražení, ale skvěle chutnaly, práce bylinek udělala své. A ta proklatá líčka. To je jídlo, které se zde dříve vařívalo, pak jej nahradily otočené plátky masa a nyní opět prožívá svůj comeback. Díky bohu. Líčka jako maso se musí dlouho péct a dusit, musí se dát ukrojit lžící, potom je to teprve ten pravý zážitek. Všechno na tom jídle sedí, užíváte si chuť. Na straně Vám leží zeleninka na másle, gratinovaný stožár je prolitý smetanou a chutná výborně. Posledním bodem naší exkurze byla čokoládová pěna.

Nejjednoduší a možná i nejlepší dezert na světě složený ze tří surovin. Nejsme žádné televizní vaření, ale doma ho vymrsknete za 10 minut a potřebujete jen máslo, kvalitní čokoládu a vejce. Tady scházela o pár procent kvalitnější čokoláda a větší péče. Pěnu potřebujete úplně vyhladit, ale i přesto byla dobrá a myslíme, že obstála. K tomu navíc dostanete i ovocnou zahrádku, jen rybíz si musíte z větvičky sundat sami.

Obsluha byla profesionální, rychlá, pohotová, pozorná. Ceny se pohybují okolo 200 Kč, což je o pár korun víc než někde jinde v Liberci, ale zas tak markantní rozdíl to není. Například za líčka dáte 169 Kč. Nám se tady líbí, dejte si Plzeň, líčka a bude se Vám líbit taky.

Kam dál?

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v HanychověOslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů....

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusyDo Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáryStarostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy...

O čem píše Drbna.cz

Můj syn má schizofrenii, prozradil novinářům Andrej BabišMůj syn má schizofrenii, prozradil novinářům Andrej Babiš

Můj syn má schizofrenii, prozradil novinářům Andrej Babiš

středa, 14. listopadu 2018, 16:34Premiér Andrej Babiš na dnešní zhruba desetiminutové tiskové konferenci oznámil novinářům, že jeho...

Aleš Rozehnal: Rozhovory novinářů s psychicky nemocnými. Povolená, ale náročná disciplínaAleš Rozehnal: Rozhovory novinářů s psychicky nemocnými. Povolená, ale náročná disciplína

Aleš Rozehnal: Rozhovory novinářů s psychicky nemocnými. Povolená, ale náročná disciplína

středa, 14. listopadu 2018, 15:31Novináři Televize Seznam zveřejnili rozhovor se synem Andreje Babiše týkající se premiérovy kauzy...

Babiš lže, zlobí se syn Karla Svobody. Na své tiskovce použil mylnou diagnozuBabiš lže, zlobí se syn Karla Svobody. Na své tiskovce použil mylnou diagnozu

Babiš lže, zlobí se syn Karla Svobody. Na své tiskovce použil mylnou diagnozu

středa, 14. listopadu 2018, 14:03Syn zesnulého skladatele Karla Svobody se dnes ohradil proti slovům Andreje Babiše. Ten při svém...

© 2011 - 2018 TRIMA NEWS, s. r. o