Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Kde se najíst: Prostředí je největší devízou Balady

pondělí, 16. června 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Balada.

Dnes při našich toulkách libereckou gastronomií navštívíme restauraci Balada, sídlící v Moskevské ulici, konkrétně v její horní části. Stylová terasa vám určitě při hledání pomůže. Celá restaurace je oblečena hlavně do dřeva a nutno říci, že to působí velmi příjemně, takže prostředí hodnotíme velice kladně. Prostě na vás dýchne hezká atmosféra.

Servírky se u našeho stolu točily dvě a byl to stejný zážitek jako s hodným a zlým strážcem zákona. Jedna servírka rázná (ale určitě ne ve špatném slova smyslu) a druhá velice ochotná a příjemná. Podle prostředí v jídelním lístku očekáváte maso a ano, masovou sekci zde najdete, bohužel poměrně nezajímavou. Další sekce jsou ryby, saláty (kterých je požehnaně), anebo také sekci lehká jídla a těstoviny, ale o tom až později. Polévky jsou v jídelním lístku čtyři, ale jen dvě sem asi patří, česnečka a vývar. My zvolili právě ty druhé dvě, a to tomatovou a špenátovou. Tomatovka je skutečně v takovéto restauraci zbytečná, dokonce vám ani asi chutnat nebude, i když, kdo ví. Nám určitě nejela. Špenátová obsahovala listový špenát, což jsou sice body navíc, ale opět vás úplně neuchvátí. V chuti dost mdlá a smetany je tam zbytečně moc.

Teď se věnujme těstovinové sekci, jelikož z masové jsme skutečně moc nevybrali. Tušili jsme, že volba v těstovinové části nebude úplně nejlepší, ale naděje umírá poslední. Umřela. Smetanové rigatoni v kombinaci s lososem nevalné kvality, který už pár dní na skladě byl a špenátem, který to skutečně nezachránil. Dále doporučíme při příštím nákupu, že pokud je na obalu výrobku napsáno Penne, nejsou to Rigatoni, což je poměrně důležité. Že druhé jídlo do této restaurace patří, poznáte už podle jména. Moravský kamenáč obsahuje kombinaci kupovaných bramborových noků, roštěné + vepřové panenky, papriky, slaniny - která je navíc a nesmrtelné smetany.

Chce se nám použít slovo normální, protože tak to i chutná, normálně, ale kvůli takovému jídlu se sem asi nevrátíte. Další věcí je, že lehká jídla to skutečně nejsou, trávíte je řádnou chvíli. Na dezerty nebyl čas a vlastně ani chuť. Cenově jsme na stejné úrovni jako vždy, bohužel ale to, co zaplatíte, se vám v jídle úplně nevrátí.

Pokud nejdete primárně na jídlo, Balada vás potěší. Úplně vidíme, jak jdeme posedět, nalít si do hlavy pár piv a probrat, co se všechno stalo v minulém týdnu. V tomto případě vám bude dělat Balada super parťáka, ale bohužel to, proč restaurace existují vás asi nepotěší, nás teda nepotěšilo.

O čem píše Drbna.cz

Babišova francouzská restaurace zavřelaBabišova francouzská restaurace zavřela

Babišova francouzská restaurace zavřela

čtvrtek, 17. října 2019, 12:52Restaurace Paloma ve francouzském Mougins, která patří do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše...

Fotografka Drbny Denisa Albaniová bodovala v Czech Press Photo. Získala cenu ČTKFotografka Drbny Denisa Albaniová bodovala v Czech Press Photo. Získala cenu ČTK

Fotografka Drbny Denisa Albaniová bodovala v Czech Press Photo. Získala cenu ČTK

čtvrtek, 17. října 2019, 12:04Nevídaný úspěch slaví redaktorka a fotografka Drbny Denisa Albaniová. Ta zvítězila v kategorii Cena...

Soud potvrdil podmínku a peněžitý trest za hajlování na akci SPDSoud potvrdil podmínku a peněžitý trest za hajlování na akci SPD

Soud potvrdil podmínku a peněžitý trest za hajlování na akci SPD

čtvrtek, 17. října 2019, 10:58Odvolací soud dnes potvrdil Radku Mansfeldovi půlroční podmínku a peněžitý trest 30 tisíc korun za...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o