Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Kde se najíst: Jídlo v Maškovce je určitě lepší než prostředí

pondělí, 8. září 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili pizzerii Maškovka.

Dalším cílem byla Pizzerie Maškovka, vůbec první pizzerie v našem putování gastronomií Liberce. Místo je to velice populární, až se možná člověk diví. Restaurace podle toho, co přiznává cestuje po ose ČR, Itálie a Bosna. Nutno podotknout, že většina Čechů byla alespoň jednou v Chorvatsku a pokud jste ochutnali tamní jídlo, máte skoro zmáknutou i bosenskou kuchyni. Vnitřek restaurace se nám teda úplně nezamlouvá, botanická zahrada, vzduch jak v poklopci a k tomu nevkusná a hlasitá hudba. Květin se tam nachází tak 150 a stůl vás přivítá neupraveným stylem a všemocnými letáky na kafe, zmrzlinu a třeba tiramisu. Servírování příborů netřeba komentovat. Podle nás se to takhle dělat nemá.

Jídelníček je designově promakaný, i když v nějakých částech se nečte moc dobře. Obsahově je naplněn pizzou, těstovinami, masem atd. Největší šlágr budou v Maškovce spaghetti, jelikož ty najdete ve 12ti různých úpravách, což nikdy nevěstí nic dobrého, jednoduše proto, že ne každá těstovina se hodí na tolik různých úprav. V poměru k ostatním dvou/třem pokrmům z jiných těstovin to na nás nepůsobilo dobře.

Nechceme jen „kritizovat“, takže přistoupíme k jídlu, což byla světlější část naší návštěvy. Polévka byla fazolová na bosenský způsob za 50 kaček. Bosenské polévky nemáme v malíku, ale vypadala jako klasická fazolová s klobásou. Dobře udělaná a chutná, takže ano. V Maškovce to bez pizzy nejde, my zvolili tu, která se jmenuje Benji (sýr, žampiony, šunka, olivy). Kolo je to skutečně obří a dokonce i chutné. Měli jsme nejspíše i lepší pizzy, byla o něco více suchá než by být musela, ale určitě patří někam výš. Další hlavní chod byl ze specialit. Zapečené cukety s kuřecím, žampiony, paprikou a sýrem podávané v pekáčku. Tohle bylo vyloženě dobré jídlo. Poslední chodem byl dezert, asi jsme nemohli jinak, než domácí tiramisu. Už servírování ve skleničce, ve které dostáváme spíše cafe latté je dost neštastné. Chutově není zlé, avšak jeden piškot zapíchnutý tak nedbale na straně, no nevíme. Celkově to působí tak nějak odfláknutě, což bychom tady nečekali. Čekali jsme víc.

My si píšeme Maškovku někam do průměru. Najdete zde i skutečně dobrá jídla, ale můžete i šlápnout vedle. Žádný propadák to rozhodně není. Jídlo je určitě lepší než vnitřek restaurace.

PS: Do ruky se nám dostal leták na rozvoz Parťákovy pizzy. Bez výčitek tvrdíme, že pokud někdo nechce zemřít dlouhou a bolestivou smrtí, radši se této pizze vyhne. To je tragédie od A do Z.

O čem píše Drbna.cz

Provozovatelé restaurací na letišti diskriminovali cizinceProvozovatelé restaurací na letišti diskriminovali cizince

Provozovatelé restaurací na letišti diskriminovali cizince

Dnes, 15:40Většina obchodů a restaurací, které kontrolovala Česká obchodní inspekce na pražském letišti v...

Varnsdorf ukládá řidičům pokuty nezákonně, míní ombudsmanVarnsdorf ukládá řidičům pokuty nezákonně, míní ombudsman

Varnsdorf ukládá řidičům pokuty nezákonně, míní ombudsman

Dnes, 12:15Ústecký krajský úřad toleruje protiprávní jednání Městského úřadu Varnsdorf. Alespoň to konstatuje...

VIZUALIZACE: Jak bude vypadat Václavák po rekonstrukci? Vrátí se tramvaje a přibydou stromyVIZUALIZACE: Jak bude vypadat Václavák po rekonstrukci? Vrátí se tramvaje a přibydou stromy

VIZUALIZACE: Jak bude vypadat Václavák po rekonstrukci? Vrátí se tramvaje a přibydou stromy

Dnes, 11:03Radní pražského magistrátu během včerejšího jednání schválili návrh proměny Václavského náměstí....

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o