Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Kde se najíst: Burgeru v PUBu za 186 korun úplně nezatleskáte

pondělí, 23. června 2014, 19:55

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci The PUB.

The PUB Liberec, další koncept restaurací/barů, které najdete dokonce i v Německu, Rakousku a Rumunsku. Po Potrefené huse musela přijít řada i na tuto restauraci, ale jak jsme již psali u „husy“, koncepty jsou koncepty, originální restaurace má trochu jiný rozměr.

První věc, která hraje na výbornou jsou pípy na stolech, protože samostatně si natočit pivo je skvělé zpestření večera. V PUBU se servírky nezastaví, stále je tam poměrně dost lidí, ale není to žádné dlouhé čekání. Celkové prostředí je výborné, dřevo a cihly. Nám se tohle velice líbí. Jídelníček, to je poměrně dlouhé, dlouhé čtení. Zbytečně moc, ale nutno podotknout že většina jídel má hlavu a patu, výjimky jsou dvě, italská sekce a šílená sekce žabích stehýnek a šneků.

Pokud si chci zajít na něco takového, PUB asi nebude úplně ta správná volba. Dát si žabí stehýnka a zapít to „plzeňským“, to je slušná práce. Kromě těchto věcí se vše točí okolo piva, ať už chuťovky nebo jídla, která budete jíst rukou. My jsme zvolily opět dvě polévky, a to gulášovou a mexickou fazolovou. Příbory v odkápavači jsou mor, furt ještě doufáme, že se to změní. Obě polévky byly opravdu poctivé a fazolová Vám navíc nabídne kukuřičný chips, který je velice chutný. Hlavní jídla: PUB Big burger a Quesadillas s kuřecím masem. K tomu burgeru musíme říct, že je opravdu dobrý, a je to možná i konkurence pro Chicago grill. Hranolky a coleslaw hrají společně dobře a v burgeru najdete vše, co potřebujete.

Quesadillas - pokud nevíte co si dát, nasaďte sombréro a dejte si tohle. Chuť pikantní, zjemněná smetanou a celkově skvěle vyvážená. Chutné jídlo. Hned potom si načepujte jedno/dvě/tři piva z vlastní pípy, má to prostě atmosféru jak řemen. Závěrečná etapa probíhala s Cheesecakem a Brownies. Brownies, velice dobré a opět ta silná chuť zjemněná vanilkovou zmrzlinou. „Sýrový dort“ byl trochu stydlivý, chtěl by ještě trošilinku práce, ale my je to naučíme (smích). Určitě ale patří k lepším dezertům v Liberci.

Pozitivní hodnocení PUBU je jasné, ale opět je problém, že sedíte skoro ve všech PUBech najednou. Teď se dostáváme na tenký led, a to je cena. Nějaký čas do PUBU chodíme, takže jsme si prošli zemětřesením v kolonce cen. 186 Kč za burger, to úplně nezatleskáte a u dalších jídel to není jiné, celkově zapláčete, i když jídlo Vás potěší. No jo, krize.

Kam dál?

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusyDo Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáryStarostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 letVraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali...

© 2011 - 2018 TRIMA NEWS, s. r. o