Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Kde se najíst: Autentica? Co víc si přát

čtvrtek, 5. června 2014, 09:23

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Autentica Trattoria.

Typicky italská restaurace Autentica Trattoria sídlí na místě bývalého Ambiente. Vnitřek restaurace vypadá skvěle. Cestou potkáte pec na pizzu a to poklidné prostředí sklepa prostě výborně ladí. Stoly jsou příjemně prostřené a usazeni jsme byli hned. První dojem byl bez chyby.

Jídelníček je italský. Člověk zamáčkne slzu, protože najít v Liberci italskou kuchyni, která si na nic nehraje, je poměrně složité. Kvalitní suroviny, jednoduchá jídla, domácí těstoviny,  tak to jsme doma. Jelikož jsme kluci polívkoví, tak pikantní tomatovka a krevetové capuccino, to byla jasná volba. Dále padly domácí těstoviny, a to Rigatoni con spinaci a Caneloni s neapolským ragú. Ty dnes najdete na jídelníčku v obměně za lasagne.

Pak jsme zažili věc, kterou v Liberci asi jentak neuvidíte. Servírka po naší objednávce přiskočila s doplněním příboru o lžíci a na pravé ruce měla rukavici. WHAT? Fakt to tak bylo. Božínku, to je super, když někdo o svém podniku přemýšlí. Pikantní tomatovka byla po lehčím dosolení výborná. Ene Bene se musí teď trochu červenat, protože ta jejich sedí v koutě a nemá šanci konkurovat.

Krevetové capuccino, to je něco, co jinde v Liberci jen tak nedostanete. Všem našim pár čtenářům doporučujeme jít klidně jen na tohle. Jemná chuť, do toho kreveta a celkově servírované v šálku, no prostě velká věc! Oboje domácí těstoviny zaslouží nejvyšší měřítko. Tady vědí, že ořechy do italských jídel jsou vlašské, a ne arašídy. Foodstyling - není o čem,  chuť - fakt stojí za to. Porce ideální a žaludek byl připraven na poslední část našeho obžerství. Dezerty jsme měli vybrané hned na začátku. Náš život by byl prázdný bez toho, aniž bychom si objednali tiramisu a cheesecake. Co chcete vytknout kvalitnímu tiramisu? Nic, to nejde. Zandejte jahody, pomazánkový másla nebo další pseudo-tiramisu-suroviny. Čistá a jemná práce. Cheesecake už jen dotvářel atmosféru celého obřadu. Korpus z čoko sušenek a jahodový přeliv, bomba.

Koukněme se na celý jídelníček z pohledu cen. Myslíme, že jsou více než příjemné, ať už hlavní jídlo nebo polévka. Za tak kvalitní věci jsme ochotni zaplatit klidně i více, než se po nás chce. Opravdu dostanete to, co zaplatíte a možná i něco navíc. Jak by řekl klasik, kdo z Vás to má?  Do Autenticy všichni povinně! Křičíme 3x hurá za tuhle restauraci.

O čem píše Drbna.cz

Varnsdorf ukládá řidičům pokuty nezákonně, míní ombudsmanVarnsdorf ukládá řidičům pokuty nezákonně, míní ombudsman

Varnsdorf ukládá řidičům pokuty nezákonně, míní ombudsman

Dnes, 12:15Ústecký krajský úřad toleruje protiprávní jednání Městského úřadu Varnsdorf. Alespoň to konstatuje...

VIZUALIZACE: Jak bude vypadat Václavák po rekonstrukci? Vrátí se tramvaje a přibydou stromyVIZUALIZACE: Jak bude vypadat Václavák po rekonstrukci? Vrátí se tramvaje a přibydou stromy

VIZUALIZACE: Jak bude vypadat Václavák po rekonstrukci? Vrátí se tramvaje a přibydou stromy

Dnes, 11:03Radní pražského magistrátu během včerejšího jednání schválili návrh proměny Václavského náměstí....

Zeman ocení Zilka, zraněného muže z Dubí nebo zpěváka ZímuZeman ocení Zilka, zraněného muže z Dubí nebo zpěváka Zímu

Zeman ocení Zilka, zraněného muže z Dubí nebo zpěváka Zímu

Dnes, 08:59Prezident Miloš Zeman letos 28. října vyznamená bývalého vídeňského starostu Helmuta Zilka či...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o