Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

V Liberci začíná čokoládový festival. Jděte mlsat

pátek, 23. ledna 2015, 11:16

Nápadité čokoládové recepty šéfkuchařů, čokolády různých druhů i chutí i obrazy malované čokoládou můžete ochutnat a vidět v Liberci. Právě dnes totiž začal Čokoládový festival 2015. Až do neděle můžete voňavou akci navštívit v libereckém obchodním centru Forum.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce - velkou výstavu obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty a prodejní stánky, kde si můžete čokolády a pochoutky z nich koupit. Letos budou na festivalu k ochutnání kromě čokolády také vafle, bonbony a perník.

Návštěvníci se mohou těšit např. na výrobu pralinek od Chocolatier Martina Pokorného nebo kulinářské přehlídky šéfkuchařů od CateringBohemia, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel,“ popisuje organizátor akce Chris Delattre. Chcete vědět, jak chutná plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami nebo bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě? Můžete je přijít na festival ochutnat. Objeví se také jídla inspirovaná kuchařkou autorky Ilony Dostálové, nazvanou „Přirozeně bez lepku a bez mléka“, jejíž exhibici na festivalu rovněž návštěvníci uvidí.

K vidění bude letos také výstava bezmála tisíce obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil Stanislav Kramský. Výstavu doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno. Díla pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“.

Program Čokoládového festivalu 2015

Pátek 23. ledna
• 14:15 Martin Novák, Catering Bohemia: Vepřová pečeně s fazolkami a slaninou se zázvorovo- čokoládovou omáčkou
• 14:45 ALYMIRKA – Výuka břišních tanců
• 15:00 Martin Novák, Catering Bohemia: Bramborové taštičky plněné čokoládou zdobené tvarohovými nočky
• 15:30 ALYMIRKA – Výuka břišních tanců
• 15:45 Ilona Dostálová: Minimargotky
• 16:15 Dům dětí a mládeže Větrník
• 16:30 Ilona Dostálová: Ořechové řezy bez mouky s datlovým krémem a čokoládou
• 17:00 Dům dětí a mládeže Větrník
• 17:15 Ilona Dostálová: Paleo chléb se švestkovým krémem a čokoládou

Sobota 24. ledna
• 10:30 Michaela Cudova: Čoko lanýže s mandlemi
• 11:00 Studio TopDance
• 11:15 Michaela Cudova, Zátiší Group: Grilovaný zeleninou s omáčkou z bílé čokolády a camembertu
• 11:45 Studio TopDance
• 12:30 Michaela Cudova: Mexické kuřecí ,,mole poblano"
• 13:00 TRIO, IW gymnastický aerobik
• 13:15 Michaela Cudova, Zátiší Group: Drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami
• 13:45 TRIO, IW gymnastický aerobik
• 14:00 Michaela Cudova: Chilli con carne s hořkou čokoládou
• 14:30 René Junior Saxofonista
• 14:45 Martin Pokorný výroba pralinek
• 15:15 ALYMIRKA – Výuka břišních tanců
• 15:30 Michaela Cudova: Čoko lanýže s mandlemi
• 16:00 René Junior Saxofonista
• 16.15 Martin Pokorný výroba pralinek
• 16:45 ALYMIRKA – Výuka břišních tanců
• 17:00 Michaela Cudova, Zátiší Group: Drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami

Neděle 25. ledna
• 10:30 Martin Novák, Catering Bohemia: Vykostěná kuřecí stehýnka na lůžku bramborových plátků přelité kmínovo-čokoládovou omáčkou
• 11:00 Studio TopDance
• 11:15 Martin Novák, Catering Bohemia: Plněné ravioly tvarohem s čokoládovou polevou
• 11:45 Studio TopDance
• 12:30 Martin Novák, Catering Bohemia: Čokoládová polévka s wasabi oříškem
• 13:00 TRIO, IWgymnastický aerobik
• 13:15 Martin Novák, Catering Bohemia: Chilli con carne s hořkou čokoládou
• 13:45 Skupina Athas
• 14:00 Martin Novák, Catering Bohemia: Bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě
• 14:30 TRIO, IWgymnastický aerobik
• 14:45 Martin Novák, Catering Bohemia: Čokoládová pěna z fresh crému zdobená mátou
• 15:15 Skupina Athas
• 15:30 Martin Novák, Catering Bohemia: Plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s pečenými brambůrky

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární DepardieuZafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

neděle, 25. srpna 2019, 17:15Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní...

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg MěšťákDenně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

neděle, 25. srpna 2019, 09:50I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny....

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či bramboryCibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

neděle, 25. srpna 2019, 09:45Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o