Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Sladká odměna na konce školního roku: Pařížské řezy

čtvrtek, 26. června 2014, 22:00

Konec školního roku, děti se domu vrací s vysvědčením, možná se k vám sjede nějaká ta návštěva, tak určitě bude dobré je něčím pohostit. Já pro vás mám skvělý tip na sladký dezert k odpolední kávě – výborné pařížské řezy. Vyzkoušejte je se mnou!

Co budete potřebovat

Na šlehačku:
500 ml smetany ke šlehání (čím více tuku, tím lépe)
2 tyčinky ledové kaštany
Na těsto:
440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
2 – 3 lžíce kakaového prášku
3 vejce
1 prášek do pečiva

Na ozdobu:
Tyčinka Margot

Postup

Den předem si připravíme pařížskou šlehačku, aby nám druhý dne šla dobře vyšlehat. Do hrnce si nalijeme smetanu a zahříváme. Přidáme nalámané ledové kaštany a vaříme ještě asi 1 minutu. Po té odstavíme, necháme vychladnout a nalijeme do šlehací misky. V lednici necháme krém chladit do druhého dne.

Těsto začneme připravovat v míse, kam dáme nejprve vajíčka s cukrem a vyšleháme. Dále přidáme mouku, kakao, olej, mléko a vajíčka. Vše smícháme, až získáme hladké těsto. To následně nalijeme na hlubší plech (cca 4 cm vysoký). Plech nezapomene vymazat nebo vyložit pečícím papírem.  Pečeme asi 20 minut na 180°. Necháme vychladnout.

Mezitím si ušleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky pařížskou šlehačku. Trvá to asi 5 minut. Krém pak rovnoměrně rozetřeme na moučník a posypeme nastrouhanou Margot tyčinkou. Je dobré ji mít také předem v mrazáku, aby se vám lépe strouhala.

Před podáváním nakrájíme na kostky. Dobrou chuť!

Napsala Drbna

Pařížské řezyPařížské řezyPařížské řezyPařížské řezyPařížské řezyPařížské řezyPařížské řezyPařížské řezyPařížské řezy

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární DepardieuZafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

neděle, 25. srpna 2019, 17:15Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní...

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg MěšťákDenně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

neděle, 25. srpna 2019, 09:50I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny....

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či bramboryCibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

neděle, 25. srpna 2019, 09:45Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o