Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Ochutnejte domácí koláče na farmářských trzích

pondělí, 12. srpna 2013, 11:59

Poctivé domácí pečivo si můžete dopřát na farmářských trzích před obchodním centrem Forum. Už od minulého týdne se trhů účastní tradiční liberecké pekařství Meduňka, které letos oslavilo třiadvacet let od založení. Ještě v minulém roce přitom rodinné pekařství bojovalo o přežití, když muselo propustit všechny zaměstnance.

„Naším mottem je heslo, že dáváme přednost kvalitě před kvantitou. Tato skutečnost nás také v roce 2012 stála téměř existenci, s rostoucí ekonomickou krizí a nástupem monopolního zastoupení velkých prodejních supermarketů jsme v předchozích letech museli propustit  posledního zaměstnance a doslova bojovat o záchranu naší výroby. Desítky kvalitních výrobků z našeho portfolia výrobků ze dne na den doslova zmizely z naší nabídky,“ vzpomněla majitelka firmy Iveta Vágnerová.

Těžkou situaci ale soukromé pekařství přežilo a teď si pomalu získává příznivce na farmářských trzích. „Hitem letošního léta jsou zejména naše dvojctihodné moravské koláče s náplní z ovoce, konkrétně s borůvkami, s malinami a s meruňkami,“ popsala Iveta Vágnerová a doplnila: „Naprosto originální nabídka  medových perníků a ručně zdobených medových perníků tento sortiment doplňuje a je důkazem toho, že i u nás pod Ještědem dokážeme vyrábět kvalitní medový perník, který v mnohém, nejen precizností zdobení, ale zejména složením, předčí známý perník pardubický.“

Na trzích máte jedinečnou příležitost ochutnat i speciální farmářské koláčky, které jsou už několik let oblíbené i na svatbách. „Zákazníci již také pravidelně ochutnávají škvarkové pagáčky. Kvůli kvalitě si škvarky potřebné k výrobě této slovenské speciality připravujeme sami z kvalitního řemenového sádla výhradně z českého chovu,“ doplnila závěrem majitelka pekařství.

Napsal Michael Daněk

Štítky liberec, pečivo, meduňka

Kam dál?

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidíZa Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí

neděle, 30. června 2013, 12:43Čtrnácté Slavnosti vratislavického piva jsou úspěšně za námi. V sobotu se na ně i přes zakaboněné...

Česká pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenkuČeská pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenku

Česká pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenku

neděle, 23. června 2013, 13:58Od srpna si připlatíte za velkou část služeb České pošty. Ta po pěti letech přikročila ke...

To je vražda, napsala? Na úterní díl můžete zapomenoutTo je vražda, napsala? Na úterní díl můžete zapomenout

To je vražda, napsala? Na úterní díl můžete zapomenout

pátek, 21. června 2013, 15:10To je zlé. V úterý se totiž odmlčí ještědský vysílač. Od šesti do tří se na nic nemrknete. Takže...

© 2011 - 2018 TRIMA NEWS, s. r. o

Zavřít reklamu

Reklamní sdělení