Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Liberecká Drbna

Nechce se vám do krámu pro pečivo? Udělejte si vlastní focacciu

sobota, 4. ledna 2014, 20:40

Fanoušci italské kuchyně vědí, ostatní se mohou inspirovat. Když už doma nemáte ani kůrku a do krámu to je zrovna dneska tak strašně daleko, zkuste focacciu. Zas tolik starostí s ní není a výsledek je rozhodně zajímavý.

Stačí vám hladká mouka, droždí, vlažná voda, mořská sůl a olivový olej. Nejprve si rozdrobte droždí a smíchejte s vlažnou vodou (ta musí být vlažná kvůli kynutí). Pak do vody postupně vmíchávejte mouku. Pak je trošku práce s vařečkou, kterou musíte vypracovat těsto.

Když už máte pocit, že vám upadnou obě ruce, těsto by mohlo být v pohodě. Přikryjte mísu utěrkou a šoupněte ji někam do tepla. Stačí půl hodiny a jde se pokračovat. Těsto vyklopte na pomoučený vál, posypte i ze shora a vytvořte dva díly těsta. Z každého vytvarujte placku.

Teď přijde další veselá část. Těsto pokapejte olivovým olejem (a nešetřete) a posypte mořskou solí. Vyhrňte rukávy a prsty pořádně těsto s olejem a solím prohmatejte a udělejte do něj důlky.

Tak, teď už jen hodit do trouby rozpálené do běla (takže 200 -250 °C) a deset, dvanáct minut (raději kontrolujte) pečte. Placka musí být dozlatova. Pak už stačí jen vyndat, nechat chvilku odpočinout a jde se na to. Jíst to můžete, s čím jenom chcete.

Ingredience na dvě focaccie (při troše snahy se vejdou na jeden plech)

Půl kila hladké mouky
4 dc vlažné vody
půlka droždí
olivový olej
mořská sůl

Vaše Drbna

Štítky foccacia, recept, pizza

Těsto po zpracováníParádně nakynuté těstoA šup s ní do trouby

Kam dál?

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidíZa Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí

neděle, 30. června 2013, 12:43Čtrnácté Slavnosti vratislavického piva jsou úspěšně za námi. V sobotu se na ně i přes zakaboněné...

Česká pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenkuČeská pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenku

Česká pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenku

neděle, 23. června 2013, 13:58Od srpna si připlatíte za velkou část služeb České pošty. Ta po pěti letech přikročila ke...

To je vražda, napsala? Na úterní díl můžete zapomenoutTo je vražda, napsala? Na úterní díl můžete zapomenout

To je vražda, napsala? Na úterní díl můžete zapomenout

pátek, 21. června 2013, 15:10To je zlé. V úterý se totiž odmlčí ještědský vysílač. Od šesti do tří se na nic nemrknete. Takže...

© 2011 - 2018 TRIMA NEWS, s. r. o